Voor ervaren freelancers, met kennis van energietransities, verduurzaming en milieubeleid liggen de opdrachten momenteel voor het oprapen. Wanneer je als freelancer voldoet aan de juiste kwalificaties en beschikt over specifieke kennis, kom je voor een groot aantal opdrachten en projecten in aanmerking.

Waarom deze informatie?

Sustainablejobs.nl is een duurzame vacaturebank én platform voor freelancers. Op onze vacaturepagina zijn verschillende opdrachten en projecten te vinden. Ons doel met deze informatie is om freelancers te helpen bij het uitkiezen van projecten, het hanteren van de juiste tarieven (zodat men goed betaald krijgt voor het werk) en de eventuele begeleiding in het vinden van deze duurzame freelance projecten en opdrachten.

Duurzame Beroepengids

Een groot deel van de bedrijven die zich meer gaat focussen op duurzaamheid doet dit middels het uitbesteden van losse projecten en opdrachten. Toch is het niet altijd even duidelijk voor freelancers waar bedrijven nou precies naar op zoek zijn? Welke kennis is er precies vereist voor bijvoorbeeld een energie transitie traject? Zijn er bepaalde certificaten verplicht om te adviseren bij milieu beleid? En welke opleiding heeft precies iemand die zichzelf inzet als adviseur verduurzaming? Veel freelancers hebben deze vragen omdat er niet altijd veel informatie te vinden is over deze beroepen.

Daarom hebben wij hiervoor een duurzame beroepengids in het leven geroepen. Deze beroepengids heeft als doel om freelancers én werkzoekenden te informeren over mogelijke duurzame vacatures. In de beroepengids is informatie te vinden over salarissen en tarieven van de beroepen, organisaties die deze expertise zoeken én aanvullende informatie over gevraagde werkervaring, opleidingen én certificaten.

Voor een actueel aanbod van alle freelance opdrachten binnen de duurzaamheid verwijzen wij jou graag naar onze homepage.

Drie manieren om freelance opdrachten te krijgen binnen de duurzaamheid

Om u alvast op weg te helpen hebben wij een aantal tips voor het vinden van freelance opdrachten binnen duurzame vacatures. Deze tips staan hieronder met verdere toelichting.

Kijk eens op Freelance.nl

Er zijn verschillende platformen met freelance opdrachten. Echter is Freelance.nl in onze optiek de grootste (en beste). Op Freelance.nl staan veel projecten en opdrachten van overheden, gemeentes en provincies. Maar ook van grote ondernemingen die zoeken naar specifieke kennis over duurzaamheid, milieubeleid, energietransities, verduurzaming en energiebesparingen.

Op Freelance.nl zijn onder andere de volgende opdrachten te vinden:

  • Beleidsmedewerker milieu en duurzaamheid
  • Beleidsadviseur waterkwaliteit
  • Procesadviseur water
  • Programmamanager Regionale Energietransitie
  • Adviseur bodemonderzoek
  • Projectmedewerker duurzaamheid

Blijf Sustainablejobs.nl in de gaten houden

Sustainablejobs.nl heeft als doel om het aantal freelance opdrachten in de komende jaren hard op te schalen. Dit doen wij met een team van ervaren online marketeers, duurzaamheid experts en arbeidsmarkt experts.

Wees heel actief op LinkedIn en ontwikkel jezelf op een specifiek terrein

Het terrein van duurzaamheid is enorm breed, veelzijdig en extreem in ontwikkeling. Er is daarom veel kans voor jou als freelancer om jezelf in een specifieke niche binnen de duurzaamheid te specialiseren en te verkopen. Ja, een niche binnen een niche dus. Door jouw expertise vervolgens te delen via LinkedIn is de kans groot dat je hier veel opdrachten uit gaat halen.

Vergeet ook niet de LinkedIn pagina van Sustainablejobs.nl te volgen!

 

Advies nodig over een duurzame freelance opdracht?

Advies nodig over een duurzame freelance opdracht? Neem dan even contact op via support@sustainablejobs.nl. Wij proberen je dan zo snel mogelijk te helpen.

Duurzame VacaturesVacature Plaatsen